Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 8. augusta 2017

Magazín o knihách (8/2017)

 

Čo nájdete v augustovom Magazíne o knihách?



zdroj: Magazín o knihách (FB)

 

 

Pútavý rozhovor...

  • so spisovateľkou Alexandrou Salmelou, ktorá už jedenásť rokov žije vo Fínsku. V rozhovore Salmela prezrádza zaujímavé informácie o jej najnovšom románe Antihrdina (názov článku: Alexandra Salmela: Aj raj má svoje negatíva, autor: Martin Kasarda). 
  • so spisovateľkou a blogerkou (& šéfredaktorkou internetového denníka Fandom.sk atď.) Alexandrou Pavelkovou o jej bohatej literárnej tvorbe, aktivitách na poli fantastiky i jej názor na fantastiku (názov článku: Vnímanie fantastiky ako brakovej literatúry je umelé až pozérske, autor: Lucia Lackovičová).
  • so spisovateľom (& publicistom atď.) Silvestrom Lavríkom (nielen) o jeho úspešnom románe Nedeľné šachy s Tisom. Lavrík prezrádza zaujímavé informácie zo zákulisia tvorby knihy, ale aj svoj názor na dianie odohrávajúce sa na politickej scéne (názov článku: Lavrík: Tiso je pre mňa veľká figúra, ale nie osobnosť, autor: Róbert Kotian).


Články o zaujímavých knihách, napríklad o...:

  • knihe mesiaca, ktorou sa stala fascinujúca kniha Rozhovory s katom z dielne vydavateľstva Absynt. V článku je pútavým štýlom bližšie opísaná kniha rozhovorov, ktoré sa odohrali medzi poľským novinárom (a antifašistom zároveň) s vysokým pohlavárom SS počas ich pobytu vo väzení (názov článku: Rozhovory s katom, autor: Róbert Kotian).
  • víťazovi súťaže Baileys Women's Prize for Fiction 2017, ktorým sa stala kniha The Power od Naomi Alderman. Tento článok rozhodne stojí za prečítanie (názov článku: Večná príťažlivosť moci, autor: Beáta Beregrad Grünmannová).
  • zabudnutých bestselleroch, ktorými tentoraz sú legendárne antológie Hitchcockových hororových poviedok. Ak máte radi Hitchcocka, tento článok by ste si mali určite prečítať (názov článku: Moje najmilšie a najstrašnejšie strašidlá na dobrú noc, autor: Dušan Taragel).


Dozviete sa...:

  • zaujímavé informácie o audioknihách, napríklad: aké sú ich výhody, možnosti získania audiokníh, zaujímavé "audioknižné" tipy, ale aj zaujímavé informácie opisujúce, ako to vyzerá s audioknihami v Nemecku (názov článku: Nemecko - krajina hovoreného slova, autor: Róbert Dyda).
  • aké knihy má vo svojom nočnom stolíku Mika Rosová (spisovateľka & recenzentka). Rosová síce nemá nočný stolík, ale jej knižné tipy stoja za prečítanie (názov článku: Macko Pu ma nikdy neomrzí, autor: Mika Rosová).
  • aká je súčasná slovenská krimi literatúra (názov článku: Vražda po slovensky, autorka: Katarína Holetzová).
  • ktorí významní svetoví spisovatelia sa venovali téme cestovanie v čase (názov článku: Temponautom ľahko a rýchlo, autor: Juraj Malíček).
  • čím je špecifický e-shop Babyknihy, aká je jeho knižná ponuka, prečo uľahčí rodičom najmenších čitateľov výber vhodnej knihy, ale aj to, kedy je ideálny čas na zoznámenie dieťaťa s knihou (názov článku: Kedy je ideálny čas na prvý kontakt s knihou?, autor: Jana Korčeková). 


A okrem toho...:

  • si môžete prečítať pútavé úryvky z pripravovanej biografie o Kornelovi Földvárim (názov článku: Takých tu máme najradšej, autor: Peter Krištúfek).
  • v magazíne nájdete tiež množstvo zaujímavých knižných tipov, ktoré si rozhodne zaslúžia vašu pozornosť.


Ak vás zaujal obsah augustového čísla Magazínu o knihách, môžete si ho kúpiť vo vybraných trafikách a v sieťach kníhkupectiev Martinus a Panta Rhei.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára