Vyhľadávať v tomto blogu

streda 18. októbra 2017

Knižný úlovok & recenzia: Pitter patter penguin

Do látkovej knihy Pitter patter penguin som sa zamilovala na prvý virtuálny pohľad a pocit zamilovanosti nevyprchal ani po prvom kontakte s touto látkovou knihou. Čím ma tak zaujala? Čítajte ďalej. :)



Pitter patter penguin vydalo vydavateľstvo QEB Publishing, v rámci série Wee gallery.

Kniha je umiestnená v roztomilej krabičke. Zhora je priesvitná, takže umožňuje pohľad na knihu. Na bokoch sa nachádza kreslený tučniak vo viacerých pózach. Na zadnej strane krabičky sú umiestnené informácie o knihe.

Autorkou (vrátane ilustrácií) je talentovaná Surya Sajnani

Kniha je určená pre deti od narodenia. Môže ju mať v postieľke už novorodenec a postupne, ako bude dieťatko rásť, budú sa zvyšovať aj možnosti využitia tejto knihy. Bábätko, ktoré skúma okolitý svet, zaujmú krásne obrázky. Bábo, ktoré všetko chytá, môže s knihou manipulovať bez rizika úrazu či poškodenia knihy. Ak bábätku rastú zúbky, môže si ich potrénovať na tejto knihe.

Kniha je mäkká, veľmi príjemná na dotyk a rozložiteľná.


Obrázky sa nachádzajú na oboch stranách leporela:


Z jednej strany nájdeme obrázky roztomilého tučniaka. Tučniak je znázornený v pohybe. Táto strana knihy je nakreslená v šedej, bielej, čiernej a oranžovej farbe. Napriek tomu kniha nepôsobí smutne, práve naopak. Pôsobí veselo a nežne. Na tejto strane sa nachádza aj "obálka", na ktorej je umiestnený názov knihy a tučniak na veselom ružovom pozadí s bielymi bodkami.



Keď knihu obrátime, uvidíme šesť roztomilých obrázkov zvieratiek a vtákov - tučniačikovho otecka, kosatku, veľrybu, víchrovníka, rybára dlhochvostého a tulenie mláďa. Aj tentoraz sú zvieratká a vtáky prevažne nakreslené čiernou, šedou a bielou farbou. Pozadie každého obrázku je iné a kontrastné s obrázkom. Táto strana knihy pôsobí vďaka prítomnosti viacerých farieb pestrejšie.



Pozitíva knihy:


  • vyrobená z mäkkej, na dotyk veľmi príjemnej látky,
  • vhodná pre deti od narodenia,
  • spĺňa kritériá kníh vhodných pre najmenších čitateľov (jedna strana = jeden obrázok, realistické obrázky...)
  • rozložiteľná,
  • krásne, roztomilé ilustrácie,
  • obojstranná,
  • strany knihy sú odlišné - líšia sa kreslenými postavičkami i farbami.






Bibliografické údaje knihy a oficiálnu anotáciu nájdete v tematickej kategórii Moja knižnica, v časti Danielkova knižnica, konkrétne tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára