Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 16. marca 2018

Knižný úlovok & recenzia: Ako to, že vidím?

Nedávno som vám predstavila veľmi vydarenú knihu Ako vzniká dážď?, ktorá deťom zodpovie rôzne otázky týkajúce sa počasia. V Danielkovej knižnici sa nachádza aj iná kniha (s leporelovými stranami), ktorá možno neskôr tiež pomôže pri zodpovedaní Danielkových otázok. Volá sa Ako to, že vidím?


Ako vzniká dážď? & Ako to, že vidím? - čo majú spoločné?


Obe knihy ilustrovala Christine Pym a texty napísala Katie Daynes. Vydalo ich vydavateľstvo Svojtka&Co. Podľa vydavateľa sú vhodné pre deti od troch rokov.


Ako to, že...?


Aj tentoraz je názov knihy tvorený otázkou, ktorá môže vyvolať dojem, že prezrádza jej tému. Aj v tomto prípade je však téma rozmanitejšia. V tejto knihe nájdeme otázky a odpovede venované jednotlivým zmyslom. Deti sa prostredníctvom tejto knihy dozvedia napríklad...


...ako naše oči fungujú a tiež, či hmyz vidí to isté čo my.

 

 

...prečo psy všetko oňuchávajú a ako sa pachy dostávajú do nosa.  

 

 

...ako funguje jazyk a koľko chutí existuje.

 

 

...prečo mám husiu kožu a kde majú hmat krokodíly.

 

 

Ďalšia nádielka otázok & ilustrácií & okienok


Aj tentoraz sú vhodne vybrané otázky. Páči sa mi, že niektoré z nich deti prekvapia a pobavia. Aj v tejto knihe hrajú kľúčovú úlohu nádherné, veselé, farbami hrajúce ilustrácie. Nechýbajú odklápacie okienka, za ktorými sa skrývajú odpovede, ktoré sú tiež doplnené o ilustrácie.





Len tak ďalej!


Krásne ilustrovaná kniha, plná zaujímavých otázok a odklápacích okienok ma očarila takmer rovnako ako kniha Ako vzniká dážď? Dúfam, že Svojtka&Co. bude vo vydávaní takýchto kníh pokračovať. Deti predsa majú otázok viac než dosť...


Bibliografické údaje a oficiálnu anotáciu knihy nájdete v tematickej časti Moja knižnica, v časti Danielkova knižnica, konkrétne tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára