Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 1. apríla 2016

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas apríla 2016


Článok obsahuje prehľad podujatí/besied/autogramiád/..., ktoré sa konajú v kníhkupectvách počas apríla 2016. Uvádzam aj pár podujatí, ktoré sa nekonajú v kníhkupectvách, ale tematicky patria do tejto kategórie článkov a nechcem pre ne robiť samostatné články. Je možné, že tento článok budem ešte priebežne aktualizovať v prípade, že sa zverejnia informácie o ďalších pripravovaných podujatiach. Ak viete o iných zaujímavých podujatiach, prosím napíšte mi o nich v komentároch.

01. 04. 2016

Názov: Literárny cirkus 1. apríla - oslavy 25 výročia KK Bagala
Kde: YMCA • A4 priestor súčasnej kultúry • Sála divadla SkRAT • Karpatská 2, Bratislava
Kedy: 19:00 - 23:00
Popis: Literárny cirkus KK Bagalu po 15 rokoch kočovania po Slovensku i v zahraničí rozloží svoje imaginárne šapitó v Bratislave. Na domácej scéne Divadla SkRAT v A4 - priestore súčasnej kultúry v programe venovanom 25. výročiu založenia vydavateľstva KK BAGALA vystúpi 25 hostí – Dušan Mitana, Tomáš Janovic, Ivan Štrpka, Mila Haugová, Pavol Rankov, Oliver Bakoš, Marek Vadas, Eman Erdélyi, Tom von Kamin,  Laco Kerata, Agda Bavi Pain, Márius Kopcsay, Viliam Klimáček, Peter Balko, Zuzana Šmatláková, Soňa Uriková, Václav Kostelanski, Vlado Janček, Ondřej Mrázek, Vlado Zboroň, Lubo Burgr, Ingrid Hrubaničová, Richard Stanke a mnohí ďalší.
Viac informácií: informácie o podujatí som prezvala zo stránky http://www.litcentrum.sk/65157 a informácie nájdete aj na Facebooku - https://www.facebook.com/events/1588106041512809/

02. 04. 2016

Názov: Aprílová bratislavská knižná burza - 26. vydanie 
Kde: Stará tržnica - Námestie SNP 25, 81101 Bratislava
Kedy:
10:00 - 15:00
Popis:
Ľudia z prostredia knižne orientovanej FB skupiny BURZA KNÍH ▲ ▲ ▲ NONSTOP (https://www.facebook.com/groups/341851682577582) si Vás dovoľujú pozvať už na 26. vydanie bratislavskej knižnej burzy. Táto neopakovateľná akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH - PIAC - MARKT v sobotu, 2. apríla 2016, v čase od 10:00 do 15:00, v Starej tržnice - na poschodí. Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa asi objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, a keď motyka vystrelí i komiksy, plagáty a audiokazety. 
Viac informácií: informácie sú dostupné na Facebooku - https://www.facebook.com/events/248461828829018/

04. 04. 2016

Názov: Márius Kopcsay
Kde: Martinus Obchodná, Bratislava
Kedy: 18:00
Popis:
Pozývame vás na Asvabaždénie Tour Martinus 2016: Hudobno-dramatické pásmo na motívy románu Asvabaždénie v prednese autora Máriusa Kopcsaya. Román nie je napriek svojmu názvu politickým trilerom. Je príbehom hlavného hrdinu, ktorý zisťuje, že vývoj nemusí byť len lineárny a pozitívny, že oslobodenie môže byť aj okupáciou a človek je sám sebe najlepším okupantom.
Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/


Márius Kopcsay v rámci Asvabaždénie Tour Martinus 2016  vystúpi v apríli aj v ďalších martinusáckych predajniach, konkrétne: 

05. 04. 2016

Kde: Martinus, Nitra
Kedy: 17:00 

Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/

06. 04. 2016

Kde: Martinus, Žilina
Kedy: 17:00

Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/ 

07. 04. 2016

Kde: Martinus, Košice
Kedy: 18:00

Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/ 

08. 04. 2016

Kde: Martinus, Poprad
Kedy: 18:00
 
Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/

...po niekoľkých termínoch venovaných Asvabaždénii Tour Martinus 2016 prejdeme k ďalším podujatiam:

05. 04. 2016

Názov: Uvedenie knihy: Rozhovory o dobe a ľuďoch
Kde:
Pálffyho palác na Zámockej ulici v Bratislave
Kedy: 17:00
Popis:
František Mikloško, Ján Štrasser a Vydavateľstvo SLOVART Vás srdečne pozývajú na slávnostné uvedenie knihy rozhovorov Jána Štrassera s Františkom Mikloškom: Rozhovory o dobe a ľuďoch.
Viac informácií: http://www.litcentrum.sk/65145
 
06. 04. 2016

Názov: Interview s fotografiou Juraja Mravca
Kde: Panta Rhei Poštová, Bratislava
Kedy: 18:00
Popis:
Dado Nagy bude diskutovať s publicistom Jurajom Mravcom o tretej časti knižného projektu Interview s fotografiou No.3. Prináša komplexné a dynamické rozhovory so siedmimi osobnosťami svetovej fotografie v ich štýlotvornej a národnostnej rozmanitosti. Štyria Američania – Bruce Gilden, Mary Ellen Mark, Susan Meiselas, Burk Uzzle, Švéd Lennart Nilsson, Ukrajinec Alexander Chekmenev a Rus Sergej Vasiliev prestavujú svet fotografiou, portrétnou tvorbou, vojnovou reportážou, cez vedeckú fotografiu, až po sociálny dokument. Kniha vychádza vo vydavateľstve Petrus.   
Viac informácií: http://www.pantarhei.sk/kalendar-podujati/interview-s-fotografiou-juraja-mravca

08. 04. 2016

Názov: Tolkien reading day
Kde: Martinus Obchodná, Bratislava

Kedy: 18:00
Popis:
Príďte si k nám pospomínať na nesmrteľného J.R.R. Tolkiena a vypočuť si úryvky z jeho textov. V spolupráci s nadšencami z Tolkien.sk sme pre vás pripravili večer plný nezabudnuteľných príbehov.
Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/

12. 04. 2016

Názov: Beseda s Elenou Cmarkovou a Slavomírou Očenášovou Štrbovou
Kde:
Kníhkupectvo Tranoscius, Horná 21, Banská Bystrica
Kedy: 17:00
Popis:
Kníhkupectvo Tranoscius, Horná 21, Banská Bystrica, Kuzmányho kruh, Odbočka Spolku slovenských spisovateľov v Banskej Bystrici Vás pozývajú na besedu s  členkami Spolku slovenských spisovateľov Elenou Cmarkovou a Slavomírou Očenášovou Štrbovou
Viac informácií: http://www.litcentrum.sk/65158

12. 04. 2016

Názov: Soňa Uriková
Kde: Martinus Obchodná, Bratislava

Kedy: 18:00
Popis:
Soňa Uriková sa vo svojej debutovej zbierke poviedok sústreďuje na medziľudské konflikty a hraničné situácie, do ktorých sa dostávajú mladí ľudia. Tešíme sa na vás a na Soňu Urikovú v utorok 12. apríla o 18:00 v našom kníhkupectve.
Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/

13. 04. 2016

Názov: Prezentácia dvoch národopisných publikácií z Dajamy
Kde: Panta Rhei Poštová, Bratislava
Kedy: 18:00
Popis:
Dado Nagy moderuje prezentáciu dvoch národopisných publikácií - Pavel Dobšinský - život s rozprávkou a Miloš Janoška - život a Krásy Slovenska.
Viac informácií: http://www.pantarhei.sk/kalendar-podujati/prezentacia-dvoch-narodopisnych-publikacii-z-dajamy

13. 04. 2016

Názov: Monika Wurm
Kde: Martinus, Martin

Kedy: 16:30
Popis:
Monika Wurm sa narodila na Slovensku v malej dedinke Šišov. V jej prvej knihe s názvom Slzy predaných dievčat opísala príbeh mladého filipínskeho dievčaťa, ktoré sa za katastrofálnych podmienok dostane do Dubaja nazývaného aj mestom snov, kde ju predajú ako luxusnú spoločníčku. Okrem tohoto románu je autorkou aj ďalších kníh, napríklad vášnivé Rockové tango, alebo orientom dýchajúca Pakistanská princezná, či jej mrazivé pokračovanie Pakistanská pomsta.
Viac informácií: https://www.martinus.sk/besedy/

14. 04. 2016

Názov: Prezentácia knihy Dejiny Slovenskej televízie
Kde:
Panta Rhei Poštová, Bratislava 
Kedy: 16:00
Popis:
Srdečne Vás pozývame na prezentáciu ojedinelej publikácie prof. Ivana Stadtruckera Dejiny slovenskej televízie. Autor je bývalý riaditeľ Slovenskej televízie a vknihe zachytil vývojové tendencie tejto inštitúcie v rokoch 1956 až 1989. Publikácia je zostavená prehľadne a systematicky, zachytáva podstatné politické a spoločenské udalosti, ktoré ovplyvnili vývoj televízie. Kniha vychádza vo vydavateľsve Perfekt.
Viac informácií: http://www.pantarhei.sk/kalendar-podujati/prezentacia-knihy-dejiny-slovenskej-televizie

21. 04. 2016

Názov: Renáta Názlerová s novinkou v Panta Rhei
Kde:
Panta Rhei Poštová, Bratislava 
Kedy: 18:00 
Popis: Srdečne Vás pozývame na krst knihy Návod na obsluhu dieťaťa. Je to už ďalší titul Renáty Názlerovej, v ktorom opäť vystupuje psychologička Tamara Koch. Zdravo motivačný román o rodičoch, deťoch a večnom spojení medzi nimi, ktoré nikdy nevyprchá, nadväzuje na autorkin predchádzajúci, mimoriadne úspešný román Návod na obsluhu lásky. Kniha vychádza vo vydavateľsve Fortuna Libri.

21. 04. 2016

Názov: DÁTE SI HARUĽU ALEBO HALUŠKY? Varia pre vás spisovatelia!
Kde: MOARÉ - Laurinska 7, 814 99 Bratislava
Kedy: 15:00
Popis: Medzinárodný deň kníh v predstihu a trochu inak. Prídite ochutnať jedlá, ktoré radi varia spisovatelia Ondrej Kalamár, Zuzka Kuglerová a Ján Tazberík. Vrchný dozor nad varením bude mať Ľubomír Feldek.Okrem halušiek, harule, demikátu a vínka na vás čaká riadny kus muziky a čítačkovo-besedový maratón. Začíname o tretej, končíme boh vie kedy. Zaspieva nám ( a snáď aj zarecituje Robo Mikla) a Katka Feldeková. Zo svojej tvorby vám prečíta Ján Tazberík, Erik Ondrejička, Zuzka Kuglerová, Ondrej Kalamár, Martin Chudík, Lenka Riečanská, Iveta Zaťovičová a ak sa pripojíte, budeme len radi. Škrabači zemiakov dostanú tričko, papierovú kuchársku čapicu a štyri kilá zemiakov na škrabanie. A jedna múdra hlava prišla s tým, aby sme urobili škrabákovú súťaž. Kto oškrabe svoje štyri kilá prvý, vyhrá varechu z Moaré.
Viac informácií: informácie sú dostupné na Facebooku - https://www.facebook.com/events/736271653140690/

26. 04. 2016

Názov: Gustáv Murín krstí V tieni Černobyľa
Kde:
Panta Rhei Poštová, Bratislava 
Kedy: 17:30
Popis: Srdečne Vás pozývame na krst novej knihy V tieni Černobyľa od slovenského spisovateľa Gustáva Murína. Krst sa uskutoční ako spomienka na 30. výročie výbuchu v černobyľskej atómovej elektrárni. Kniha vychádza vo vydavateľsve Matica Slovenská.

27. 04. 2016

Názov: Michal Viewegh v Panta Rhei
Kde:
Panta Rhei Poštová, Bratislava 
Kedy: 18:00
Popis: Diskusia s najznámejším a najpredávanejším českým autorom Michal Viewegh o jeho najnovších knihách - Zpátky ve hře a Biomanžel. Biomanžel je voľným pokračovaním bestselleru Biomanželka. Známemu spisovateľovi Mojmírovi praskne v cieli pražského maratónu aorta a niekdajší sebavedomý sveták sa zmení na neurotického pacienta. Takúto premenu znesie iba máloktorá žena, najmä keď sa jej manžel prizná k nevere. Rozprávačkou tohto autobiograficky ladeného príbehu je opäť dula, a jej irónia je síce nemilosrdná, ale aj ozdravná. Knihy Michala Viewegha vychádzajú vo vydavateľstve Druhé město.

Milí čitatelia, ak sa niektorého z uvedených podujatí zúčastníte, veľmi by ste ma potešili, keby ste mi svoje zážitky opísali v komentári pod týmto článkom. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára