Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 16. marca 2017

Knižné úlovky: Brrm brrm! & Na gazdovstve



Prvý tohtoročný článok z kategórie Moje nákupy venujem knihám, ktoré dostal do daru môj syn Danielko od našich priateľov - Andrejky a Miša. Danielko dostal dve knihy:

1. kniha s názvom Brrm brrm! je určená pre bábätká a okrem prezerania si ju dieťa môže zobrať aj ako hračku do vody. Ku knihe sú pribalené tri gumené hračky (autíčko, lietadielko, lodička). Kniha je svojou veľkosťou, materiálom, počtom strán (4) a vizuálnou stránkou adekvátna pre najmenšie deti. Obsahuje veľké obrázky, minimum textu, ktorý v podstate predstavuje iba pomenovanie obrázku. Vďaka použitému materiálu je pre bábo jednoduchá manipulácia s knihou - ľahko sa otáčajú stránky, nie je ťažká a môže ju žužľať bez toho, aby ju poškodilo. :)



Autor: neuvedený
Názov: Brrm brrm!: hračky do vody
Vydavateľ: INFOA
Rok vydania: 2016

Oficiálna anotácia: Kúpacia knižka na hranie. Rozvíja detskú motoriku pri spoznávaní dopravných prostriedkov!




2. kniha s názvom Na gazdovstve: obrázkový lexikón je leporelo s milými veršovankami a obrázkami. Každá dvojstrana obsahuje veršovanku a farebné obrázky s pomenovaním obsahu. Podľa môjho názoru je kniha vhodná pre deti predškolského veku. Keďže sa jedná o leporelo, dieťaťu sa s knihou dobre manipuluje. Text je nenáročný, krátky a pútavý. Vďaka obrázkom sa dozvie veľa nových informácií, napríklad aké zvieratá žijú na farme, aká zelenina sa tam pestuje a pod. Leporelá obvykle mávajú malý počet strán, táto kniha je výnimkou - obsahuje až 31 strán.

Autori: Gisela Socolovsky (texty) & Silvina Socolovsky (ilustrácie)
Názov: Na gazdovstve: obrázkový lexikón
Vydavateľ: Nakladatelství SUN
Rok vydania: 2009

Oficiálna anotácia: Farebné leporelo pre deti obsahujúce obrázky z gazdovstva.




 
Darované knihy ma veľmi potešili. Verím, že neskôr sa z nich bude tešiť aj Danielko. "Kúpaciu knižku" využívame už teraz, obrázkový lexikón musí ešte nejaký čas počkať.

 
Obe zmieňované knihy som zaradila do Danielkovej knižnice, ktorá sa bude postupne rozširovať o nové knihy. Budem ich spomínať aj v kategórii článkov Moja knižnica.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára